Foto

Turneul Intercentre "PerformBaschet" la final

Ziua decisiva a Turneului Intercentre “PerformBaschet, Un pas inainte” a trecut cu bine pentru cei peste 100 de jucatori dornici sa imbrace tricoul echipei nationale masculine U16 care va participa vara viitoare la Campionatul European de la Bucuresti.
Astfel, dupa mai multe actiuni derulate in cadrul Programului National de Dezvoltare "Perfombaschet, un pas inainte", program derulat din veniturile proprii ale FRB, cu sprijinul partenerului SNGN Romgaz SA, cei mai buni sportivi "under 16" din intreaga tara si-au etalat calitatile in cadrul turneului intercentre de la Brasov. 
Dupa  mai multe meciuri interesante si echilibrate, staff-ul coordonat de profesorul Ion Nicolau a tras astazi linie si a anuntat lotul largit al nationalei masculine U16.

Inainte de a va prezenta lista cu cei 27 de jucatori care vor continua pregatirile in orasul de la poalele Tampei, iata rezultatele inregistrate astazi in ultimele meciuri ale turneului de la Brasov:

Centrul de pregatire Sibiu si Tg. Mures – Centrul de pregatire Craiova si Iasi 73-60
Centrul de pregatire Cluj si Timisoara – Centrul de pregatire Bucuresti 64-58
Centrul de pregatire Galati si Constanta – Centrul de pregatire Brasov 49-49

Iata si componenta echipei nationale U16:


Radu Andrei
Diaconu Sorin
Tudorache Daniel
Popa Valentin
Stanciu Radu
Panturu Eugen
Niculaes Robert
Sinka Aba
Colceriu Vlad
Corui Victor
George Dragos
Crusen Tudor
Ciotlaus Marius
Chiriac Vlad
Serban Andrei
Neagu Stefan
Mircea Neagoe
Adiohos Nikos
Covrig Caius
Brosser Willhelm
Lander Robert
Oana Andrei
Potcoava Madalin
Barabas Csongor
Ilicov Florin
Szekely Vlad
Stoia Iosif
Onea Dragos


La finalul Turneului profesorul Ioan Nicolau le-a prezentat jucatorilor programul de cantonament si le-a facut cunostinta  cu antrenorul Igor Georgiev, noul tehnician care preia nationala U16. Antrenorul macedonean in varsta de 41 de ani va fi ajutat la Brasov de tanarul antrenor Mircea Totolici.

O ampla galerie foto realizata astazi poate fi vizualizata aici.


==========================


A doua zi plina cu baschet a continuat la Brasov in cadrul Turneului Intercentre "PerformBaschet, Un pas inainte", gazduit de cochetul oras de la Poalele Tampei. De la primele ore ale diminetii, extrem de motivati, cei peste 120 de participanti din cele 10 centre de pregatire "PerformBaschet", au ajuns la sala de sport a Colegiului National "Grigore Moisil" si au "intrat in paine". Rand pe rand, baschetbalistii au fost atent urmariti la treaba de staff-ul tehnic coordonat de profesorul Ioan Nicolau, dar si de oaspeti de seama de peste hotare. Antrenorul macedonean Igor Georgiev, insotit si de antrenorul Zoran Milijic au evaluat cu acuratete maxima potentialul pustilor romani, urmand ca maine sa traga linie in privinta alcatuirii lotului largit al nationalei masculine U16 care va intra in focurile pregatirlilor pentru Campionatul European din vara viitoare.

Pasiunea nu i-a cuprins insa doar pe jucatori, ci si antrenorii care activeaza in cadrul programului implementat de Federatia Romana de Baschet din venituri proprii, au dat frau liber emotiilor si au incercat in permanenta sa isi incurajeze elevii in lupta acerba pentru un loc in lista de 24 a viitorilor "alesi". Unii mai temperamentalii, alti putin mai calmi, tehnicinii au demonstrat ca au pus mult suflet in pregatirea viitorilor baschetbalisti si ca au mari asteptari de la tinerii lor elevi. La randul lor, sportivii nu s-au lasat datori si au incercat sa impresioneze numeroasa asistenta din tribune cu executii tehnice de mare efect, cu driblinguri naucitoare, patrunderi in viteza sau aruncari reusite din spatele semicercului de trei puncte.

Dar iata rezultatele inregistrate in a doua zi a Turneului Intercentre "PerformBaschet, Un pas inainte!":

Centrul de pregatire Craiova si Iasi - Centrul de pregatire Cluj si Timisoara 34-65
Centrul de pregatire Tg. Mures si Sibiu - Centru de pregatire Constanta 49-31
Centrul de pregatire Cluj si Timisoara - Centrul de pregatire Galati si Constanta 68-49
Centrul de pregatire Bucuresti - Centrul de pregatire Brasov 53-63
Centrul de pregatire Tg.Mures si Sibiu - Centrul de pregatire Cluj si Timisoara 63-67
Centrul de pregatire Bucuresti - Centrul de pregatire Craiova si Iasi 72-48
Centrul de pregatire Bucuresti - Centrul de pregatire Galati si Constanta  
Centrul de pregatire Craiova si Iasi - Centrul de pregatire Brasov 50-72


De asemenea, in urma meciurilor disputate astazi, iata si clasamentul final al Turneului Intercentre "PerformBaschet" la feminin.

Locul 1 - Centrul de pregatire Cluj, Oradea, Timisoara
Locul 2 - Centrul de pregatire Bucuresti
Locul 3 - Centrul de pregatire Galati, Iasi, Craiova, Constanta
Locul 4 - Centrul de pregatire Tg Mures, Brasov  


De consemnat in final, ca la Brasov iarna nu a sosit, vremea placuta si soarele caldutamintind mai degraba de primavara decat de luna decembrie.

O galerie foto de la Turneul Intercentre desfasurat la Brasov poate fi vizualizata aici.



===================

Parteneri